Csopa SzTK – Szeniorok Tudományos Klubja

A tudományok szeretete kortalan. Minden hónap utolsó keddjének délelőttjén a nyugdíjasoké a főszerep a Csodák Palotájában. Modern, légkondicionált környezetben, a Csopa Playbar (Buda E&G, 2. emelet, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.) rendezvénytermében megnyitja kapuit a Csopa SzTK – Szeniorok Tudományos Klubja.

Slider_1424x550_SZTK

Töltsünk együtt néhány órát, meghívott vendégünk segítségével boncolgassuk közösen rejtelmes világunkat. Nyugdíjasok tanulnak nyugdíjasoktól, együtt felfedezve a hétköznapok tudományát. A rendezvény második felében odahaza is elvégezhető kísérleteket ismerünk meg, melyek bemutatása mosolyt csalhat az unokák, barátok arcára.

Júliusi vendégünk: Prof. Dr. Telegdi Judit (Óbudai Egyetem)

Témánk: Harc a rozsdásodás ellen – a korrózió tudománya

Az életünket át- és átható korrózióval minden nap szembesülünk. Gondoljunk csak a villanyoszlopokra, a hidak szerkezeti anyagára, amelyeken szemmel jól látható elváltozások éktelenkedhetnek. Az előadás során megismerkedünk a korrózió létrejöttével, a lehetséges kiváltó okokkal (korrozív környezet, mikroorganizmusok, stb.), a folyamat követésére alkalmas módszerekkel és a megváltozott felszínek megjelenítésével. Az ismeretterjesztő előadás keretében összefoglaljuk, hogyan is tudunk védekezni ellene.

Rendezvény időpontja: 2016. július 26., kedd, 10:00

Program:

  • 10:00 – 11:00: a Csodák Palotája három új interaktív tárlata (Illúzió, Newton, Születés) közül 1 szabadon választott kiállítás megtekintése demonstrátoraink aktív közreműködésével

 

  • 11:00 – 12:30: a Csopa SzTK- Szeniorok Tudományos Klubja első összejövetele
    • Nyugdíjas csodák – bevezető gondolatok a Csopa SzTK elindításához
    • Merre tart a tudomány? – vendégünk ismeretterjesztő előadása és kötetlen beszélgetés
    • Kortalan kísérletek – egyszerű, odahaza is elvégezhető kísérletek oktatása

A klubrendezvényt kis frissítő és ropogtatnivaló felszolgálásával tesszük még otthonosabbá.

Belépőjegy ára: 1900 Ft, mely magában foglalja 1 interaktív tárlat megtekintését, részvételt a Szeniorok Tudományos Klubja rendezvényen

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezés és bővebb információ dr. Paszternák András klubvezetőnél a szenior@csopa.hu e-mail címen vagy a 06-30-569-1240 telefonszámon.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s