„Megvalósult álmok?”- nanotechnológia a hétköznapokban

Öt évvel ezelőtt hirdetett először középiskolásoknak szóló pályázatot a 2007-ben alapított NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community – TINC). Az idei jubileumi kiírás célja feltérképezni, mennyire valósultak meg az akkori álmok, beépült-e a nanotechnológia a mindennapjainkba. A 6600 tagot számláló, főleg európai, ázsiai és amerikai kutatókat tömörítő tudományos közösségi hálózat fontosnak érzi, hogy a szakmai tartalom mellett teret biztosítson a téma iránt érdeklődő fiataloknak.

A virtuális hálózat szeptemberben közel harminc ország vegyészeinek, fizikusainak és biológusainak részvételével szervezte meg a III. Virtuális Nanotechnológiai Poszter-konferenciát. Decemberben sor kerül a szintén harmadik Indiai Nano-napokra a hálózaton. A „szabad hozzáférés” trendjét követve, valamennyi Interneten publikált anyag elérhető a weboldal minden látogatója számára, a szakemberek részvétele pedig térítésmentes a netes rendezvényeken.

Pályázati felhívás középiskolásoknak

A Nanopaprika esszé és rajzpályázatot hirdet középiskolásoknak „Megvalósult álmok?”- nanotechnológia a hétköznapokban címmel. Napjainkban egyre gyakrabban hallunk a nanotudományok segítségével kifejlesztett, megalkotott újdonságokról. A pályázat célja, hogy megmutassa, mit gondolnak a mai középiskolások a “nanokorszak” új anyagairól, módszereiről és az ezek segítségével létrehozott termékekről.

A pályázat két kategóriában zajlik:

I. kategória 14-16 évesek

II. kategória:17-18 évesek

A nanopályázat témái:

1. nanotechnológiával kapcsolatos, szabadon választott témájú esszé

A témakörben a pályázat terjedelme I. kategóriában legalább 3 gépelt oldal, II. kategóriában legalább 5 gépelt oldal.

 

2. rajzpályázat

A rajzokat és a szöveges pályázatokat elektronikus formában várjuk 2013. november 4-ig. A munkákat felkért szakmai zsűri értékeli, kategóriánként a legjobbnak ítélt első három helyezett könyvjutalomban részesül. A legnívósabb pályamunkák feltöltésre kerülnek a weboldalra.

Jelentkezési lap és további információ az editor@nanopaprika.eu címen.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s