Laborkaland – A csoda odabent van!

lkInteraktív laboratóriumlátogatás, élményekre alapuló oktatási program középiskolásoknak

Laborkaland – A csoda odabent van! címmel interaktív középiskolai oktatónapot tart a WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. áprilisban. A laborlátogatással, kísérletekkel, interaktív előadásokkal teli egy napos program során igyekszünk élményszerűvé tenni a kémiát, és megszerettetni a középiskolás diákokkal az analitikát, az elválasztástechnikát.

A természettudományos tantárgyak, azon belül is a kémia népszerűsítését tűzte ki célul egy független laboratórium. A másodikos középiskolások még a pályaválasztás előtt állnak, a kémia (fizika, biológia) iránt érdeklődő fiataloknak talán éppen ez lehet a legjobb pillanat arra, hogy megismerkedjenek egy vizsgálólaboratórium csodálatos világával.

A csoda odabent van! – hirdeti a program jelmondata. Odabent a laboratóriumban, a fantasztikus gépekben, magában az anyagban, de leginkább az ott dolgozó emberek fejében, akik megannyi leleményes módon igyekeznek elválasztani egymástól az alkotóelemeket, molekulákat, hogy aztán megmérhessék azokat.

A WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. első, egy napos tavaszi programját további oktatónapok követik majd. A WESSLING Hungary Kft. Fóti úti laboratóriumába érkező diákokat röviden felkészítik az itteni viselkedés szabályaira, majd a bemutatkozó előadást követően körbevezetjük őket a laboratóriumon.

Ebéd után következnek a kísérletek, amelyek során igyekszünk megidézni Öveges professzor szellemét. A nap vége felé még sok-sok érdekességet megtudhatnak a laboratóriumról, rövid kérdőívet is ki kell tölteniük, végül az erre az alkalomra készült szemléletes munkafüzettel és a részvételt, a program elvégzését igazoló oklevéllel távoznak a Fóti útról.

A programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók megtalálhatók a www.laboratorium.hu oldalon, a „Laborkaland” fül alatt.

Várjuk a középiskolás diákok jelentkezését, és reméljük, hogy az itt szerzett élmények hatására egyre többen választják majd a vegyészi, analitikusi pályát!

 

 

A WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai

Fontos információk:

–          A Laborkalandot 2014. április 25-én rendezzük meg

–          Másodikos (tiezdikes) középiskolai diákokat várunk az egész országból

–          A programra egy, a felhívásban megadott esszé megírásával, a pályamunka beküldésével lehet jelentkezni március 20-ig. Az esszék ezen a linken érhetőek el: http://laboratorium.hu/laborkaland/laborkaland1/

–          2014. április 7-ig értesítést küldünk ki, hogy a pályamunka alapján a jelentkezést elfogadtuk-e

–          A program tízkor kezdődik és délután négyig tart

–          Ebédről gondoskodunk

–          A diákok útiköltségét igény esetén megtérítjük

–          A programhoz szülői hozzájárulást kérünk

–          A részletes program, tájékoztatás és a további dokumentumok letölthetők a www.laboratorium.hu közérdekű, tudományos-ismeretterjesztő honlapról.

–          A Laborkaland iránt érdeklődő tanárok, diákok a következő e-mail címekre írjanak:

szunyogh.gabor@wessling.hu

 

Az internetes felületünket (http://laboratorium.hu/laborkaland-2/) folyamatosan frissítjük, az oktatási programmal kapcsolatos új információkért érdemes időről időre újra felkeresni az oldalt!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s