Adjon lendületet kutatói karrierjének az EURAXESS roadshow-n! – március 24.

2014-euraxess461[1]Az EURAXESS roadshow-ja 2014. március 24-én Budapestre érkezik! A Budapesti Corvinus Egyetemen (Főépület/Északi bejárat) rengeteg információval és programmal várja az érdeklődőket a szervezet: karrierépítéssel, és kutatási támogatásokkal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak a fiatal kutatók.

 „Örülünk, hogy már több mint 15.000 kutató építi karrierjét az EURAXESS szolgáltatásainak segítségével! Célunk, hogy ez a szám tovább növekedjen és Európa fiatal kutatói számos álláslehetőség közül választhassanak a világ bármely területén!” mondta Dr. Szmolenszky Ágnes, a magyar EURAXESS hálózat képviselője.

Az interaktív programokat kínáló busz 10:00- 16:00 óráig információs terminálokkal várja a tudományos karrier iránt érdeklődőket. A kutatók közvetlenül is kipróbálhatják az EURAXESS honlapját, ahová szakmai önéletrajzukat is feltölthetik, melyhez profi fotográfus készít ingyenes portréképet. A szakértők a helyszínen ismertetik azokat a szolgáltatásokat és módszereket, amelyek segítségével könnyebbé válik az álláskeresés és a kutatói karrier elindítása.

A programot Dr. Palkovics László, a Budapesti Corvinus Egyetem Tudományos Rektorhelyettese, valamint Lenkeyné dr. Biró Gyöngyvér, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. stratégiai igazgatója nyitja meg. A nap folyamán előadást tart többek között Dr. Kolozs Borbála (BCE Gazdálkodástudományi Kar), Dr. Szőkéné Pintér Márta (BCE Társadalomtudományi Kar), Dr. Szántó Richárd (BCE Gazdálkodástudományi Kar), és videó interjún keresztül Viktoria Bodnarova (EURAXESS Links USA). A program keretei között az érdeklődők információt kaphatnak az Európai Kutatási Tanács (ERC) ösztöndíjairól, valamint számos sikertörténettel, tapasztalattal lehetnek gazdagabbak.

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek abba, hogy az intézmények hogyan támogatják a kutatói karrierfejlesztést (kutatók alkalmazása, HR), de szó lesz az Európai Kutatói Charta (A kutatók felvételi eljárásának magatartási kódexe) legfontosabb pontjairól és a csatlakozás előnyeiről is.

Euraxess roadshow_részletes program

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s