Kutatói blogból könyv – a Posztdok Napló nyomtatásban

A napokban jelenik meg könyv formájában a Kutatók a Neten kutatói blogtalálkozók szervezőjének, dr. Paszternák Andrásnak a két éves, külföldi posztdoktori kutatásai során írt személyes hangvételű blogja a Posztdok Napló. A nyomtatásban Kék-fehér hétköznapok címet viselő kiadvány a 300 blogbejegyzés legérdekesebb írásait tartalmazza szerkesztett formában. Az író a következő sorokkal ajánlja a könyvet:KFCIMLAP-DUPLA

“Egyetemistaként, kezdő vegyészként gyakran álmodoztam arról, egyszer majd a Szentföldön kutatok. Az ábrándozás valósággá vált. Reggel arra ébredtem, a budai labort felváltotta egy tel-avivi. Átéltem és megírtam mindazt, ami velem történt odakint huszonhét hónap alatt. Bár az élmények többsége Ramat Gan, Ashkelon, Tel-Aviv és Jeruzsálem utcáihoz kapcsolódik, sűrűn átszövi ezeket számos komáromi, szarvasi és budapesti gondolat.

Ajánlom hát a Posztdok Napló című blogom könyvvé szerkesztett változatát, a Kék-fehér hétköznapokat mindazoknak, akik fejében néha felmerül, milyen is lehet a Közel-Kelet e szegletében élni; azoknak, akik még nem és azoknak is, akik már jártak Izraelben; zsidóknak és nem zsidóknak; hívőknek és nem hívőknek.

Tudomány és hit, szürke munkanapok és családi ünnepek, magány és szerelem, béke és terror, mindez 496 oldalon a Komáromi Zsidó Hitközség kiadásában, Kardos Péter főrabbi (Új Élet főszerkesztője) és Erős-Hajdu Szilvia (az izraeli Új Kelet főszerkesztője) előszavával.”

További információ:  https://www.facebook.com/izraelkonyv

Hírdetés