Színpadon a Természettudomány 2014 FELHÍVÁS!!

Tisztelt Kollégák, Kedves Fizikatanárok!

Egész napos program keretében természettudományos fesztivált és kiállítást rendez az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézete, a Bolyai János Matematikai Társulat, a Magyar Kémikusok Egyesülete, a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete és az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete

2014. október 11-én, szombaton
Debrecenben, az Atomki területén.

A fesztivál fővédnökei Prof. Dr. Lovász László akadémikus, az MTA elnöke, Wolf-díjas matematikus, valamint Bogsch Erik úr, a Richter Gedeon NyRt. vezérigazgatója. A védnökök között van Prof. Dr. Kroó Norbert fizikus akadémikus is, az MTA volt alelnöke, és az Eötvös Loránd fizikai Társulat leköszönő elnöke.

Pályázhatnak újító kedvű és örömmel kísérletező matematika- fizika-, kémia- biológiaésinformatikaszakos tanárok, továbbá az általános iskolákban természetismeret (vagy környezetismeret) keretében természettudományt tanító kollégák. Rajtuk kívül pályázhatnak még határon túli, magyar nyelven valamilyen természettudományos tárgyat tanító tanárok is, ha saját országuk nem indít csapatot a 2015-ös nemzetközi, londoni Science on Stage konferenciára.

A fesztiválra való jelentkezés két lépcsőben történik:

a) Előzetes regisztráció

Kérjük, hogy amennyiben indulni kíván a fesztiválon, értesítse a fesztivál szervezőit 2014. június 20-ig. Adja meg nevét, iskoláját és a szakterületet, amiben indulni kíván egy rövid e-mailben a következő címre: sons@elft.hu.

b) Pályázat

A „Színpadon a Természettudomány” fesztiválon való részvételhez szükséges adatokat – beleértve a bemutatni kívánt kísérlet leírását is – a letölhető Pályázati Lap kitöltésével lehet megadni. A Pályázati Lap beküldési határideje: 2014. szeptember 1. A kitöltött Pályázati Lapot is e-mailen kell elküldeni a következő címre: sons@elft.hu.  (A Pályázati Lap csak júniustól kezdve lesz letölthető a fesztivál honlapjáról: http://szinpadon-a-tudomany.hu)

Díjak

Fődíj: kiutazás a magyar nemzeti csapat tagjaként Londonba, a 2015 nyarán rendezendő nemzetközi konferenciára.

A fesztivál további – fontos – részletei a http://szinpadon-a-tudomany.hu weblapon olvashatók.

Kérek minden kedves Kollégát – a nem-tanárokat is -, hogy a fesztivállal kapcsolatos információt “terítsék” minél szélesebb körben, hogy az minél hamarabb, minél több matematika-, fizika-, kémia-, biológia- és informatika-tanárhoz eljusson!! Fontos, hogy nemcsak fizikatanárokat várunk!!!

Egyúttal felhívom a figyelmet arra, hogy az ELFT és a National Instruments Hungary Kft. közös pályázata fizikatanároknak – amit ugyanitt, a Fizinfo-n már korábban meghirdettünk, és amelynek pályázati kiírása az ELFT honlapján is elérhető – nem zárja ki, hogy az ott kifejlesztett kísérlettel más fórumon is szerepeljen a résztvevő tanár. A harmadik lehetőség pedig az MNT Öveges-díja! Ezért fizikatanárok egy kísérlettel akár három pályázaton is indulhatnak! Megéri tehát jelentkezni ezekre, akár ugyanazzal/ugyanazokkal a kísérletekkel is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s