KUTNET2014: Nanopaprika – Paszternák András

kb8Nanopaprika – The International NanoScience Community (NanoTudományok Nemzetközi Közössége)

A Nanopaprika 2007. november 27-től a világ több mint 80 országának 7800 kutatóját, diákját és ipari szakemberét köti össze nap mint nap, virtuális kapcsolati pontot biztosítva a nanotechnológia különböző ágaival foglalkozó szakembereknek és az érdeklődőknek. A weboldal számára a legnagyobb kihívás, hogy a közösségi oldalak által nyújtott szolgáltatásokat – mint a blog, a fórum, a chat -, ötvözze a tudományos igényességgel.

Az oldal a kezdetektől próbálkozik a folyamatos megújulással: virtuális nemzetközi poszter-konferenciával, kutatócsoporti adatbázis kiépítésével és a tagok legizgalmasabb közleményeinek megosztásával vált még vonzóbbá a nanotudományok világában. Mára Európától Amerikán át Ázsiáig akadnak olyanok, akik a weblap segítségével találtak új állásra, nyertek el ösztöndíjakat, indítottak közös kutatási projekteket.

Weblap szerkesztője: Paszternák András

Szerkesztő végzettsége: 2004-ben végeztem az ELTE vegyész szakán. 2010 szereztem PhD fokozatot ugyanitt, kutatómunkámat Kálmán Erika professzor asszony vezetésével végeztem az MTA Kémiai Kutatóközpontban. Jelenleg az MTA Természettudományi Kutatóközpont Funkcionális Határfelületek Kutatócsoportjában tudományos munkatársként dolgozom.

Blog elérése: http://www.nanopaprika.eu

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s