KUTNET2014: Magyarjarmu.hu – A hazai automobilizmus története és dokumentációja – Négyesi Pál, Hajdú Csaba

kb15Magyarjarmu.hu – A hazai automobilizmus története és dokumentációja

A magyar közúti motorizáció története: a magyar személy- és haszonjárműgyártás, továbbá a motorkerékpáripar története. A hazai autó- és motorkerékpárkereskedelem múltja. Fejezetek a magyar motorsport históriájából. A motorizációhoz kapcsolódó személyek életrajza. Magyarok a világ autógyártásában. Technikatörténet, ipartörténet, üzemtörténet, társadalomtörténet.

Weblap készítőinek neve: Négyesi Pál, Hajdú Csaba

Szerkesztők végzettsége: Négyesi Pál autóipari elemző, autótörténész, a University of Leicester School of Museum Studies levelező doktorandusz hallgatója, az Óbudai Egyetem Bánki Donát karán tartott veterángépjármű restaurátor szakmérnöki képzés megbízott előadója, a Postamúzeum önkéntese. Az elmúlt több, mint 15 évben kutatási témájában magyar és angol nyelveken írt cikkeket, tanulmányokat, könyveket.

Hajdú Csaba  a 102,4 Amadeus Rádió programigazgatója, webszerkesztő, médiatechnológus. A hazai motorizáció centenáriuma alkalmából A Magyar Autó- és Motorkerékpárgyártás Története címmel multimédia DVD-t készített 2006-ban az Egri Eszterházy Károly Főiskolán.

Weblap elérése: http://magyarjarmu.hu

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s