KUTNET2014: Economic-innovator.com – Dr. Varga János

 

kb16Economic-innovator.com

A Blog/weboldal olyan témákkal foglalkozik kiemelten, mint például az innováció, a tudásmenedzsment, a vállalkozások és üzleti környezetük, a gazdasági fejlődés, a társadalmi jólét és az életszínvonal, a fenntartható, ésszerű növekedés, valamint a demokratikus és versenyképesebb Magyarország.

Blogíró neve: Dr. Varga János

Blogíró végzettsége:  Varga János közgazdász, a gazdálkodás és szervezéstudományok doktora. A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán szerzett kiváló minősítésű oklevelet. A legnagyobb érdeklődést a magyar gazdaság állapota és versenyképessége iránt tanúsította, így egyértelmű volt számára, hogy ezzel a területtel kíván alaposabban is foglalkozni. A szociális piacgazdaság híve, véleménye szerint a közgazdasági gondolkodás középpontjába a profit helyett az emberi jólétet kellene állítani. Tézisei szerint az ország akkor indulhat meg a növekedési pályán, ha a vállalkozások versenyképesebbé tétele mellett az egyének jóléte is érezhetően javulna. Az emberközpontú közgazdasági iskolák felkarolását és alkalmazását javasolja.
Kedvelt jelmondata: „Fejlődésünk az ország haladása…” Egyik legfontosabb elve szerint: ott nincs pénz, ahol nincs teljesítmény, ezért az ország gazdasági helyzetét is a hazai teljesítmény hiányára vezeti vissza. Jelenleg az Óbudai Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézetének főállású oktatója. Az általa oktatott tárgyak közé a válság- és változtatásmenedzsment, a projektmenedzsment és a vállalkozások pénzügyei kurzusok tartoznak.

Blog elérése: http://www.economic-innovator.com

Hozzászólás