Ericsson Roboskicc Challenge

er1Az Ericsson Magyarország Kft. az egyik legnagyobb hazai mérnököket foglalkoztató vállalatként az idei Kutatók Éjszakáján egy hazánkban egyedülálló eseményre készül, melybe szeretné bevonni a magyar felsőoktatási intézményeket is.
 
Az Ericsson Roboskicc Challenge során egy rekordot szeretnénk felállítani. A rekordban a világ legtöbb (minimum 500) házilag készített rajzoló robotja fog egyszerre egy helyen 21 m2-en működni, és természetesen rajzolni.
 
A rekordban több kategóriában is lehet indulni, azonban a Roboskicc Network kategóriát kifejezetten az egyetemi hallgatók számára találtuk ki. Míg a verseny során rajzoló robotnak számít minden olyan szerkezet, amelykereskedelmi forgalomban nem kapható, önjáró,legalább öt percig folyamatos üzemre képes és hely- vagy helyzetváltoztató mozgás közben tollal, ceruzával vagy filctollal nyomot hagy a vízszintes papírfelületen, addig ebben a kategóriában feltétel az is, hogy a szerkezet valamilyen formában kommunikál a környezetével (pl. más robotok kikerülése működés közben, a pálya szegélyének felismerése, mobiltelefonos kapcsolat a „gazdájával”, stb.). A teljes feltételrendszert az Ericsson facebook oldalán található felhívásban találják.
 
Fontos, hogy nem szükséges új projekttel indulni, átalakított, vagy esetleg eleve ilyen céllal készült szerkezet is nevezhető. Az induláshoz max. 3 fős csapatokkal szeptember 15-ig kell regisztrálni az Ericsson Facebook oldalán, de a szerkezeteket elég a Kutatók Éjszakájának napjáig, szeptember 25-ig elkészíteni.
 
A győztes csapat minden tagja egy GoPro HD Hero kamerát kap ajándékba.
 
Információk:
Felhívó videó:
Az alap roboskicc készülékek készítése:
 
Esetleges további kérdéseikkel keressék Lennert Dániel kollégánkat (dlennert@noguchi.hu; +36 70 258 8202)
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s