Fizika Napja Szegeden – 2016. január 30.

A hagyományokhoz híven Szegeden ebben az évben is megrendezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő Fizika Napja program. A Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete, az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete, az SZTE JGYPK Általános és Környezetfizikai Tanszéke és Technika Tanszéke, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontja, valamint az ELFT Csongrád Megyei Csoportja által szervezett eseményre immáron tizenegyedk alkalommal kerül sor.
fiznap

Időpont: 2016. január 30. (szombat), 9-14 óra
Helyszín: SZTE TTIK Fizikai Intézet Dóm téri épülete (Dóm tér 9.)

Több mint 15 standon kísérletes bemutatók, valamint interaktív foglalkozások és laborlátogatási lehetőségek várják a látogatókat.
Az idei Fizika Napján az érdeklődők előadást hallhatnak az exobolygó-vadászat távlatairól és a lézeres látásjavítás fizikai hátteréről, továbbá – az általános relativitáselméletet leíró cikkek 100 éves évfordulója alkalmából – egy, a gravitációs fényelhajlásról szóló előadásra is sor kerül.

Programunkat kiemelten ajánlják a továbbtanulás, illetve a természettudományos és műszaki életpályák iránt érdeklődő fiataloknak, valamint szüleiknek és tanáraiknak. Számukra külön tájékoztató előadásokat, valamint egyetemi oktatókkal és hallgatókkal történő, kötetlen beszélgetési lehetőségeket is szerveznek.

Részletes információk a bemutatókról, térképpel: www.physx.u-szeged.hu

Az esemény Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/events/967192680026257

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s