Névmásblog

KB15-03Bemutatkozás:

A Névmásblog a névmások nyelvtanával foglalkozik. A bejegyzések általában a magyar nyelvről szólnak, de igyekszem egy közérthető általános nyelvészeti szemszögből megközelíteni a magyar adatokat. Így időnként kitekintünk egyéb nyelvekre is, amikor ez hasznos segítség a magyar adatok jobb megértéséhez. A szűkebb értelemben vett nyelvtani témák mellett a blog foglalkozik a névmásokat érintő nyelvhasználati, nyelvelsajátítási és nyelvtechnológiai kérdésekkel is. Sőt, néha művészeti alkotásokban is megtalálom a névmást.
A Névmásblognak van egy oldala a Facebookon is, ahol mindenféle nyelvi-nyelvészeti hírt, érdekességet és kérdést osztok meg.

Blogger: Rákosi György

A szerző végzettsége:

Történelem-angol szakos tanárként végeztem 2000-ben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen (a mai Debreceni Egyetem jogelődje).  A doktori (PhD) disszertációmat az Utrechti Nyelvészeti Intézetben védtem meg 2006-ban, jelenleg a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetében dolgozom adjunktusként. Elsősorban a magyar és az angol nyelvet kutatom. Különösen vonzatszerkezetek és a névmások nyelvtana érdekel,  de foglalkozom nyelvelsajátítással és gépi nyelvfeldolgozással is.

Blog elérése: http://nevmasblog.wordpress.com

Olvass bele!

Vissza a Kut@tók a Neten 2015 menüjéhez, ahol szavazhatsz kedvenc oldaladra

partner

Hírdetés

One thought on “Névmásblog

  1. Visszajelzés: „Mert kutatni mindenki szeret…” – előszó a jubileumi Kut@tók a Netenhez | Kut@tók a Neten

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s