ködpiszkáló

 KB15-05

Bemutatkozás:

“Jó lenne – ködszurkálóként – fényt hasítani, de legalább agresszív kérdőjeleket vésni ebbe a szélcsendes káoszba.” – írta Latinovits Zoltán.

Amit itt találhat: gyógynövényekkel, gyógyszerekkel, étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos tévhitek, rémhírek oszlatása, a köd piszkálása – szakemberektől. Célunk az elfogulatlan és szakszerű tájékoztatás, mert a helytelenül alkalmazott rossz minőségű termékek használata többet árthat, mint a kezelés elmaradása. Várjuk a körleveleket, spameket (kéretlen leveleket), képtelen és képpel ellátott hirdetéseket, kérdéseket gyógyszerekről, csodaszerekről, egyéb szerekről.
Az érdekes, közérdekű beküldések “megfejtését” a blogon közzétesszük.

(Még többet megtudhat a blogról Tuczai Emese: Hét posztban a tudományos blogokról című sorozatából.)

Bloggerek: Dr. Csupor Dezső és kollégái

A szerző végzettsége:

gyógyszerész, egyetemi adjunktus
SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet

2002-ben szereztem gyógyszerészi diplomát a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Azóta ugyanitt, a Farmakognóziai Intézetben dolgozom, jelenleg adjunktusi beosztásban. Kutatási területem növényi vegyületek kémiai és farmakológiai vizsgálata, növényi termékek minőségvizsgálata. Fitoterápiát és gyógynövényismeretet oktatok gyógyszerész- és orvostanhallgatóknak. A  Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának elnökeként is a szakszerű gyógynövényhasználat népszerűsítését tartom egyik fő feladatomnak.

“Grafomániámat” 4 könyv szerkesztőjeként, (társ)szerzőjeként éltem ki (Gyógynövénytár, Fitoterápia, Száz kémiai mítosz, 100 Chemical Myths). A blog létrehozásának ötlete akkor merült fel először, amikor egy héten belül öt ismerősöm kért tanácsot ugyanazzal a körlevéllel kapcsolatban. Amikor ez a szám tízre emelkedett, elindítottam a ködpiszkálót. Szerencsére nem magányos harcosként küzdök a facebookon és e-mailekben terjedő tévinformációkkal, lelkes és jó tollú kollégáimmal vállt vállnak vetve püföljük a klaviatúrát.

Blog elérése: http://kodpiszkalo.blog.hu/

Olvass bele!

Vissza a Kut@tók a Neten 2015 menüjéhez, ahol szavazhatsz kedvenc oldaladra

partner

Hírdetés

One thought on “ködpiszkáló

  1. Visszajelzés: „Mert kutatni mindenki szeret…” – előszó a jubileumi Kut@tók a Netenhez | Kut@tók a Neten

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s