Helyes blog

KB15-15

Bemutatkozás:

A Helyes blog az MTA Nyelvtudományi Intézetének munkatársai által készített online helyesírási tanácsadó portál keretein belül működik. Fő célkitűzése, hogy a nyelvtudomány számos területéről közöljön ismeretterjesztő írásokat, illetve az, hogy a lehető legkülönfélébb helyesírási, nyelvhelyességi, nyelvhasználati kérdésekben nyújtson eligazítást. A bloggal igyekszünk az előbb említetteket nemcsak a szűkebb szakma, hanem a szélesebb közönség számára is eljuttatni, ezért a posztok írásakor törekedünk a könnyedebb, hétköznapibb hangvételre, stílusra, szóhasználatra.
A posztok témáinak összeválogatását az aktualitás, az érdekesség és a közérdekűség motiválja. A blogon belül a különböző rovatok különböző témájú posztokat sorakoztatnak fel. A blogról és a portálról szóló rovat tartalmaz minden olyan információt, amit a helyesírás-ellenőrző eszközökről, frissítésekről tudni érdemes. A Hírek, ismertetők rovatban különböző nyelvészeti eseményekről és egyéb fejlesztésekről olvashatunk. A Nyelvészet és helyesírás tartalmazza a szorosabban a helyesíráshoz kapcsolódó posztokat, míg az Érdekességek szélesebb tematikájú írásokat gyűjt egybe. Végül, de nem utolsósorban olyan rovataink is vannak, amelyeknél a felhasználók is szerepet kaptak/kapnak: Visszajelzések, Közönségszolgálat, Interaktív.

Bloggerek: Ludányi Zsófia, Kovács Réka, Falyuna Nóra

A szerzők végzettsége:

A Helyes blog mindhárom bloggere nyelvész, az MTA Nyelvtudományi Intézetének munkatársa. Foglalkozási és kutatási területeik nem korlátozódnak csak a helyesírási és nyelvhelyességi kérdésekre, örömmel foglalkoznak azonban az ilyen jellegű, illetve a nyelvészet más területeiről származó témákkal, és az efféle ismeretek szélesebb körű terjesztésével.

  • Ludányi Zsófia: PhD fokozat magyar nyelvészetből (2013), okleveles magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár (2007), mérnök informatikus (BSc, 2012)
  • Kovács Réka: PhD-tanulmányok alkalmazott nyelvészetből (2015-től), okleveles terminológus (2014), okleveles magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész, nyelvmentor szakirány (2013), BA keleti nyelvek és kultúrák, japán szakirány végzettség (2011)
  • Falyuna Nóra: okleveles terminológus (2015), okleveles magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész, nyelvmentor szakirány (2013)

Blog elérése: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/blog

Olvass bele!

Vissza a Kut@tók a Neten 2015 menüjéhez, ahol szavazhatsz kedvenc oldaladra

partner

Hírdetés

One thought on “Helyes blog

  1. Visszajelzés: „Mert kutatni mindenki szeret…” – előszó a jubileumi Kut@tók a Netenhez | Kut@tók a Neten

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s