Voyager Blog

KB15-17

Bemutatkozás:

Szeretjük vagy nem, együtt kell élnünk a tudománnyal. Célszerűbb, ha megpróbáljuk a legjobbat kicsiholni belőle. Ha megbarátkozunk vele, és elénk tárul a szépsége és hatékonysága, rá fogunk jönni, hogy spirituális és gyakorlati szempontból egyaránt jó üzletet kötöttünk.”

-Carl Sagan-

Az oldal a mottónak választott Carl Sagan idézet szellemiségét próbálja megidézni. Célja, hogy olyan dolgokra irányítsa rá a figyelmet, amelyek a címlapokról vagy lemaradnak, vagy oly módon kerülnek bemutatásra, hogy kételyeket, kérdéseket hagynak maguk mögött az olvasóban. Rohanó világunkban a non-stop hírözönben könnyű átsiklani megannyi érdekességen, így esetleg fel sem ismerjük, hogy milyen izgalmas időket élünk, és mennyire érdekes is a világ. A blog céljai közt szerepel többek közt, hogy célokat, álmokat adjon pályaválasztás előtt álló fiataloknak minél több érdekes témát felvillantva előttük, illetve hogy rámutasson: a tudomány és technika fejlődése az élet minden területére kihat már a 21. században. Emiatt a tájokozottsághoz, a világban való eligazodáshoz érdemes minél többet tudni mind a reál, mind a humán területek legújabb eredményeiről.

Blogger: Jesch Dávid

A szerző végzettsége:

Sokszor úgy érzem, hogy már-már odüsszeuszi módon bolyongok a felsőoktatás tengerein újabb és újabb kalandokat megélve. 2007-ben fizikusként végeztem az ELTE-n, majd mérnöki ismeretekre szomjazva elvégeztem a mechatronika BSc-t a BME-n műszaki modellezés szakirányon. Innen a University of Arizona érintésével a BME Áramlástan Tanszékére vezetett az utam, ahol jobban elmélyedtem a numerikus modellezés világában. 2011 őszén ismét az USA következett, a University of Wisconsin-Madison egyetemén dolgoztam 1 éven át kutatóasszisztensként: belsőégésű motorokban kialakuló turbulens áramlásokat vizsgáltunk kísérleti módszerekkel. 2012 szeptemberétől a TU Darmstadt kötelékébe tartozom, ezúttal égés modelleket fejlesztek a doktori munkám keretében, amely előreláthatólag idén áprilisban ér véget. Hogy mi jön utána? Reményeim szerint az űrkutatás felé léphetek egyet, ezzel gyermekkori álmomat megvalósítva. A végtelen űr hívó szava mellett az évek során fokozatosan alakult ki bennem olvasmányaim hatására az érdeklődés más területek iránt is: igyekszem minél alaposabban figyelemmel kísérni az agyunk rejtelmeivel foglalkozó lebilincselő eredményeket; illetve egyre jobban foglalkoztat az is, hogy merre halad az emberiség, milyen kihívásokkal kellene megbirkóznia a társadalmaknak és vezetőinknek. Ebből a célból indítottam a Voyager „spin-off”-jaként a New Deal blogot.

Blog elérése: http://voyager.blog.hu

Olvass bele!

Vissza a Kut@tók a Neten 2015 menüjéhez, ahol szavazhatsz kedvenc oldaladra

partner

Hírdetés

One thought on “Voyager Blog

  1. Visszajelzés: „Mert kutatni mindenki szeret…” – előszó a jubileumi Kut@tók a Netenhez | Kut@tók a Neten

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s