WEB-Tudomány: Laboratorium.hu

Az alábbi levelet hozta a posta egy új tudománynépszerűsítő weboldalról:

Image06Örömmel hívom fel a figyelmét egy megújult honlapra, a laboratorium.hu weboldalra! Ezen az oldalon a tudományos világ, azon belül is a laboratóriumok, az elválasztástechnika iránt érdeklődőknek kínálunk közérdekű ismereteket. Leírjuk, hogy miért van szükség laboratóriumokra, hogy mi történik a kémcsövek között, milyen módszerekkel (kromatográfia, spektroanalízis) vizsgálódnak a kollégák, mire kíváncsiak a mikrobiológusok és hogyan szekvenáljuk a DNS-t.

Mindezt közérthetően, sok-sok képpel illusztrálva, ismeretterjesztő céllal. Beszélünk a környezetünk analitikájáról, az élelmiszerekről és az olyan más „finomságokról”, mint az étrend-kiegészítők vagy a csomagolóanyagok, a címkék vagy a gyógyszerek. Rámutatunk, hogyan fér meg egymással egy laboratóriumban a pálinka, a méz vagy éppen a táptalaj, vagy hogy miért fontos a mangalica génjének a meghatározása.

Szeretnénk bebizonyítani, hogy a laboratórium nem egy elvont hely, ahol öncélú, ki tudja, mire használható kísérletek zajlanak, hanem az életünk minőségét javító vizsgálatok terepe!

Oldalunkon bárki találhat a kedvére való, érdekes témát, cikket, ezért reméljük, hasznosan telik az itt eltöltött idő. Jó barangolást kívánunk!

www.laboratorium.hu

Sok aktuális és friss tartalmat a szerkesztőknek, izgalmas olvasnivalót a netezőknek!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s