“Az atomoktól a csillagokig” tizedik évada az ELTE-n

indexAz ELTE Fizikai Intézetében immár tizedik évébe lép egy főleg középiskolásoknak szóló tudományos ismeretterjesztő előadássorozat: “Az atomoktól a csillagokig“.

Ezen a modern fizika egyetemünkön is művelt területeit, a legújabb eredményeket és azok gyakorlati felhasználását, illetve az alkalmazás perspektivikus lehetőségeit ismertetjük meg az érdeklődőkkel. Arra törekszünk, hogy minden témát, színesen és közérthetően, sok demonstrációval, a leginkább hozzáértő előadó mutasson be. Az előadásokat látványos fizikai kísérletek követik.

Az előadások – az eddigiekhez hasonlóan – kétheti rendszerességgel, csütörtöki napon este öt órakor kezdődnek az ELTE TTK lágymányosi épületének (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A) „Eötvös” előadótermében (földszint 0.83 terem).

Az idei első előadás: 2014. szeptember 11-én lesz,

Cserti József (ELTE TTK, Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék):
Eötvöstől Einsteinig — a modern gravitációelmélet kísérleti és elméleti alapjai, I. rész — Eötvös Loránd és a gravitáció

Az előadások látogatása ingyenes.

A rendezvény részletes programja az alább megadott honlapról többféle formátumban is letölthető. Természetesen nem csak a diákokat, hanem tanáraikat is szívesen látjuk a rendezvényeken.

A tanárok érdeklődése késztetett bennünket arra, hogy az Atomoktól a csillagokig előadássorozatot  harminc órás, ingyenes pedagógus továbbképzésként akkreditáltassuk. Az akkreditáció 2011.03.10-tól 2016.01.25-ig érvényes:
http://pedakkred.oh.gov.hu/PedAkkred/Catalogue/CatalogueDetails.aspx?Id=3208.

Az előadássorozattal kapcsolatos részletesebb információk, az egyes előadások témái a

http://www.atomcsill.elte.hu

internetes honlapon megtalálhatók. Ezen a helyen a korábbi évadokban elhangzott előadások anyaga, videofelvétele, és más érdekes információk, cikkek is letölthetők, így a vidékeik is követhetik a sorozatot.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s