KUTNET2014: Rejtjelek, kódok, titkosírások – Láng Benedek

kb24Rejtjelek, kódok, titkosírások

Titkosírás-történeti kutatásaim során magyar és külföldi levéltárakban és könyvtárakban, nemzetközi konferenciákon és társkutatókkal levelezve számos titkosírás-történeti témával, érdekességgel, rejtéllyel, problémával találkozom. Ez a blog a laikusoknak és érdeklődőknek szól, nekik mesélek személyes történeteket, számukra kínálok rövid magyarázatokat, amelyeknek nem csak szakmunkákban van helyük.

Blog írójaLáng Benedek

Blogger végzettsége: Középkori mágusok, rejtélyes kéziratok, titkosírások és kódok, a múltról szóló összeesküvés-elméletek – izgalmas, de tudományos szempontból gyanús témák ezek, amelyek jobbára lektűrök lapjain tűnnek fel. Engem az érdekel, hogyan lehet ilyen kérdésekről a tudománytörténész szakmai szempontjából korrekten, de ugyanakkor az átlagolvasók számára fogyasztható módon írni.
1974-ben születtem Budapesten. Végzettségemre nézve történész (ELTE BTK) és középkorász vagyok (PhD: Central European University, Medieval Studies Department, 2003). A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen oktatok humán és társadalomtudományi tárgyakat. Több könyvem jelent meg, ezek közül kiemelem angol nyelvű monográfiámat (Unlocked Books, Manuscripts of Learned Magic in the Medieval Libraries of Central Europe,Penn State University Press, 2008) és magyar nyelvű könyvemet egy titokzatos titkosírásról (A rohonci kód, Jaffa, 2011). Budapesten élek, nős vagyok, három gyermek apja.

Blog elérésehttp://kripto.blog.hu/

Hozzászólás