Budaörsön járt Kémcső Jenő és Spatula Sára

555474_126816900794259_235873858_nA budaörsi Holdfény Utcai Óvodát kereste fel ezúttal Kémcső Jenő és Spatula Sára, hogy játékos formában népszerűsítse a kémiát. A háztartásban előforduló anyagokkal (tej, olaj, cukor, só, ecet, ételfesték…) elvégzett színes-szagos kísérletek mosolyt csaltak az óvodások arcára. A víz világnapja alkalmából fontos szerep jutott a tarka oldatoknak és a jégnek is. A két vendég a gyerekkel együtt igyekezett választ találni a megfigyelt kémiai és fizikai jelenségek okaira. A kicsik aktív közreműködésén alapuló, az informális oktatás módszereit felhasználó programon ezúttal két körben, három óvodás csoport (közel 60 fő) vett részt.

Dr. Paszternák András (MTA Természettudományi Kutatóközpont, Anyag- és Környezetkémiai Intézet, Funkcionális Határfelületek Kutatócsoport), azaz Kémcső Jenő és társa Szendy Barbara, aki Spatula Sára alakját személyesíti meg, ezúttal is kémikus-segédi oklevéllel jutalmazta a kísérletezésben nélkülözhetetlen szerepet vállaló ovisokat.

 


A kémiát játékos formában bemutató foglalkozás eredeti változatát Paszternák András és Berényi Szilvia (az MTA Kémiai Kutatóközpont fiatal vegyészei) állították össze 2010-ben. 2013-tól Spatula Sára szerepében Szendy Barbara ifjúsági vezető és programszervező működik közre. Bővebb információ itt

1 thoughts on “Budaörsön járt Kémcső Jenő és Spatula Sára

Hozzászólás