Budaörsön járt Kémcső Jenő és Spatula Sára

555474_126816900794259_235873858_nA budaörsi Holdfény Utcai Óvodát kereste fel ezúttal Kémcső Jenő és Spatula Sára, hogy játékos formában népszerűsítse a kémiát. A háztartásban előforduló anyagokkal (tej, olaj, cukor, só, ecet, ételfesték…) elvégzett színes-szagos kísérletek mosolyt csaltak az óvodások arcára. A víz világnapja alkalmából fontos szerep jutott a tarka oldatoknak és a jégnek is. A két vendég a gyerekkel együtt igyekezett választ találni a megfigyelt kémiai és fizikai jelenségek okaira. A kicsik aktív közreműködésén alapuló, az informális oktatás módszereit felhasználó programon ezúttal két körben, három óvodás csoport (közel 60 fő) vett részt.

Dr. Paszternák András (MTA Természettudományi Kutatóközpont, Anyag- és Környezetkémiai Intézet, Funkcionális Határfelületek Kutatócsoport), azaz Kémcső Jenő és társa Szendy Barbara, aki Spatula Sára alakját személyesíti meg, ezúttal is kémikus-segédi oklevéllel jutalmazta a kísérletezésben nélkülözhetetlen szerepet vállaló ovisokat.

 


A kémiát játékos formában bemutató foglalkozás eredeti változatát Paszternák András és Berényi Szilvia (az MTA Kémiai Kutatóközpont fiatal vegyészei) állították össze 2010-ben. 2013-tól Spatula Sára szerepében Szendy Barbara ifjúsági vezető és programszervező működik közre. Bővebb információ itt

Hírdetés

One thought on “Budaörsön járt Kémcső Jenő és Spatula Sára

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s