Élmény a kémia – új Facebook-oldal

Az “Élmény a kémia” célja, hogy megszerettesse és könnyebben érthetővé tegye a kémiát. Posztjainkban minden korosztály találhat maga számára érdekes és új információt, amely igazán élménnyé teheti a kémiát. Érdekes és vicces képek, otthon elvégezhető kísérletek videói, a hétköznapokban ismert anyagok és jelenségek magyarázatai, játékok, kreatív feladatok által szeretnénk igazán élménnyé tenni a kémiát. A vicces képek, videók alatt hasznos információkat közlünk, azaz magyarázatot adunk egy-egy jelenségre, reakcióra, kémiai meghatározásra.

profil-kémia
Az oldalon rendszeresen megjelennek a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola kémia óráin készült képek, melyek bemutatják, hogy kooperatív módszerekkel vagy a tapasztalati tanulás által hogyan sajátíthatja el a tanuló még jobban a tananyagot. A módszerrel és a konkrét játékokkal kapcsolatban bármikor információt kérhetnek azok, akik élménnyé szeretnék tenni a kémiát a tanórákon is.
A felnőtt Olvasóinkkal megosztja a tudományág legújabb eredményeit, szemlézi a magyar nyelvű kémiai weboldalakat és blogokat. Esetenként angol forrásokra is támaszkodik.


Az oldal szerkesztői: Sponták Anett, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola kémia tanára, valamint dr. Paszternák András, vegyész, a budapesti Csodák Palotája tudománykommunikációs koordinátora, aki Kémcső Jenő szerepében óvodások és kisiskolások körében népszerűsíti a kémiát 2011-től.

Legyen élmény a kémia!!!

Üdvözlettel: Sponták Anett és dr. Paszternák András

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s