Tudományos Csopa Cafe – 2015. december 8.

tudomanyos_csopacafe_dec8A Csodák Palotája tudománynépszerűsítő programsorozatának keretében december 8-án dr. Szabó Tamás tudományos munkatárs (MTA TTK Anyag- és Környezetkémiai Intézet Funkcionális Határfelületek Kutatócsoport) a „Mikrokapszulákba zárt lehetőségek” címmel tart előadást a Tudományos Csopa Cafe rendezvényén 17.30-tól.

Havonta egyszer, kedd délutánonként, a kutatóké a főszerep a Csodák Palotája kávézójában. Többek között vegyészek, fizikusok, biológusok, nyelvészek, geológusok és kutatóorvosok váltják egymást a Tudományos Csopa Cafeban.

Az érdeklődők első kézből hallhatnak a laborokban, levéltárakban és könyvtárakban folyó tudományos munkáról és a legfrissebb eredményekről. Megismerhetik magát a KUTATÓT, kiderül, mi befolyásolta a pályaválasztásban, milyen kihívások, célok mentén építi tudományos karrierjét. A Csodák Palotája látogatói bepillanthatnak a kutatók rejtelmes hétköznapjaiba.

Várják a jövő kutatóit – a középiskolásokat és egyetemistákat -, a tudomány iránt érdeklődőket, akik munkából jövet ugranak majd be a Csodák Palotájába, s ott a helye a nyugdíjasoknak is! A Tudományos Csopa Cafe nyitott mindazok számára, akik a tudományra szomjazva megpihennek náluk.

 Program:

  • Miért lettem kutató?- beszélgetés dr. Szabó Tamással a vegyészek hétköznapjairól
  • „Mikrokapszulákba zárt lehetőségek”- előadás
  • Kérdezd a kutatót!- Kötetlen beszélgetés a Csopa Cafeban
  • Vezetett látogatás a Csodák Palotája Kiállítótermében- opcionális

 A program INGYENESEN látogatható!

További információ: http://www.csopa.hu/hirek/item/227-tudomanyos-csopa-cafe

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s