Kutatók a Neten 3.0: Így néz ki egy feminista – Szabó Mónika

KN6Az „Így néz ki egy feminista“ blog 2010 novemberében indult. Vállalt küldetését mottóban fejezi ki a szerző: „Van ez a mondatkezdés. ‚Nem vagyok feminista, de…‘. Én jobban szeretem így kezdeni: ‚Feminista vagyok, és….‘Az és utáni dolgokról szól ez a blog.“

A blog célja, hogy a társadalmi nemi szerepek kritikai látásmódját megmutatva, a szociálpszichológia gazdag kutatási eredményeire támaszkodva közelebb hozza a feminizmust, mint a nemek közötti egyenlőség mellett érvelő látásmódot az olvasókhoz. Elsősorban konkrét jelenségekre, helyzetekre reflektál, az írásokat online prezentációkkal és előadásokkal is kiegészítve.

A szerzőről: „Az ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központ adjunktusa, szociálpszichológus, tréner, feminista. Érdeklődési területei elsősorban a nemi szerepek szociálpszichológiája és az előítélet-mentes gondolkodás alakításának lehetőségei.  Doktori kutatási témája a nemek közötti észlelt viszonyok, a szexizmus, és a lehetséges társadalmi változások. Konokul és megingathatatlanul hisz abban, hogy tennie kell az előítéletek, az intolerancia, az egyenlőtlenségek és igazságtalanságok ellen.  Ezért ahol csak lehet, előadásokat, tréningeket és workshopokat tart a tolerancia, az interkulturalitás, a csoportközi viszonyok, a társadalmi nemi szerepek, a többségi és kisebbségi identitás és  az emberi jogok témáiban. (És néha felvonul.)”

Blogíró neve: Dr. Szabó Mónika

Blogíró végzettsége: szociálpszichológus (PhD)

Blog elérése: http://szabomo.blogspot.hu/

Hírdetés

3 thoughts on “Kutatók a Neten 3.0: Így néz ki egy feminista – Szabó Mónika

  1. Visszajelzés: Kutatók a Neten 3.0 hétfőtől vasárnapig | Kutatók a Neten

  2. Visszajelzés: Dübörög a Kutatók a Neten 3.0 | Kutatók a Neten

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s